Meet at

Volgende artikel

Ruis! Frans Hals, Anders

Hals ontmoet Manet, Singer Sargent, Van Gogh

Tweehonderd jaar na zijn dood werd Frans Hals herontdekt als modern idool. Hij werd bewonderd, zelfs aanbeden door laat 19e-eeuwse kunstenaars als Édouard Manet, Max Liebermann en Vincent van Gogh. Stuk voor stuk waren ze zeer onder de indruk van zijn losse toets en ruwe schilderstijl, die ‘impressionistisch’ overkwam.

Deze tentoonstelling toont de enorme impact van Frans Hals op deze moderne schilders. Voor de eerste keer worden de schilderijen van de beroemde 17e-eeuwse portretschilder gepresenteerd naast reacties op zijn werk uit andere hoogtijdagen van de schilderkunst.

Frans Hals, Pieter Jacobsz Olycan, 1629/30, Frans Hals Museum, in langdurig bruikleen van een particuliere collectie

Door werken van Frans Hals te zien in relatie tot het virtuoze werk van de kunstenaars die hij inspireerde, wordt inzichtelijk hoe modern Frans Hals was in hun ogen: ‘Frans Hals, c’est un moderne’.

Bij Frans Hals en de Modernen verschijnt een prachtige glossy vol verdiepende en spannende verhalen over de tentoonstelling. Klik hier voor meer informatie.

Fondsen & sponsors

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Beminnaers van het Frans Hals Museum, Van Toorn Scholten Stichting, BankGiro Loterij, Turing Foundation, VSBfonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds, Vrienden van het Frans Hals Museum, Gemeente Haarlem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Blockbusterfonds en de Rijksoverheid. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een indemniteitsgarantie toegekend.

Vincent van Gogh, Postbode Joseph Roulin, 1888, Museum of Fine Arts, Boston, Gift van Robert Treat Paine, 2nd

Voorverkoop

Koop hier alvast je ticket, of neem een kijkje op onze gezamenlijke website met Teylers Museum.

Ontdek meer