Meet at

EN NL

Haarlemse Helden. Andere Meesters
Haarlemse Helden. Andere Meesters Haarlemse Helden. Andere Meesters

Judith Leyster, Portret van een onbekende vrouw, 1635, Frans Hals Museum, Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, foto: Margareta Svensson

Gerrit Berckheyde, De Grote Markt te Haarlem met de Grote of St. Bavokerk, 1696, Frans Hals Museum, In langdurig bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, foto: Tom Haartsen

Mondriaan Fonds

Het Frans Hals Museum is vernoemd naar grootmeester Frans Hals, Haarlemse held uit de 17e eeuw. De rijke collectie kent nog veel meer ‘andere meesters’ uit verschillende tijden, die om uiteenlopende redenen en op diverse momenten wel of niet als held werden gezien. De ‘andere meesters’ uit de 16e en 17e eeuw worden in deze nieuwe collectiepresentatie getoond in relatie met hedendaagse werken die een brug slaan met de huidige tijd en kunstbeleving.

De opstelling kent daarmee drie smaken: klassiek (oude meesters), fusion (mix van oude en nieuwe kunst) en nieuwerwets (oude kunst op een nieuwe manier gepresenteerd). Het museum is een ontmoetingsplek, en daarom stelt het graag zijn kleurrijke ‘inwoners’ aan u voor. Van Hendrick Goltzius tot Tracey Emin, van Judith Leyster tot Paul McCarthy. Een nieuw licht op andere meesters!

Ontdek meer