Meet at

EN NL

Virtuoos! Israels tot Armando
Virtuoos! Israels tot Armando Virtuoos! Israels tot Armando

Isaac Israels, Portret van de Javaanse prins, Mangkoenegara: Pangéran Adipati Ario Praboe Mangkoenegara VII, 1922, Frans Hals Museum. Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt.

Hal

BankGiro Loterij

Een bijzondere en omvangrijke tentoonstelling over virtuoos schilderen in Nederland. Vanaf de impressionisten tot heden. Het Frans Hals Museum toont werken van onder anderen Isaac Israels, George Hendrik Breitner en Thérèse Schwartze die de eersten waren die rond 1900 de vrije, dynamische schildertoets uitbuitten in prachtige impressies. Kees Verwey en Hans Bayens bouwden voort op die impressionistische traditie. Andere schilders verkozen een meer expressionistische richting, zoals de Cobra kunstenaars en Willem de Kooning. De losse, levendige meestertoets van Hals komt maximaal tot zijn recht in de abstracte schilderijen, op soms kolossaal formaat, van Ger Lataster, Armando en Jef Diederen. Hedendaagse kunstenaars zoals Evi Vingerling en Jacco Olivier laten zien dat virtuoos schilderen nog volop leeft.

Ontdek meer