Koop tickets

PINK
PINK PINK

Pink de Thierry , Project in het Frans Halsmuseum II, collectie Frans Hals Museum

Hal

PINK de Thierry, geboren als Helena Scheerder (Haarlem, 1943), staat bekend om haar performances en installaties.

Lang voor social media en reality shows zoals Big Brother van het alledaagse een spektakel maakten, speelde  PINK met de grens tussen privé en publiek domein. Haar eigen gezin was vaak onderwerp van haar kunstwerken.

In deze tentoonstelling staan twee van PINKs meest beroemde series centraal. De serie l’Art du Bonheur (1980-1995) waarin ze onder andere in 12 verschillende rijtjeshuizen in dezelfde straat in Haarlem woonde. En Arcadia, de reeks waarmee ze reageerde op de opkomst van internet en informatieovervloed.

De werken geven enerzijds een tijdsbeeld, maar prikkelen je ook om te kijken hoe we nu met deze thema’s omgaan.

Ontdek meer