Schilderworkshop in de herfstvakantie
Schilderworkshop in de herfstvakantie Schilderworkshop in de herfstvakantie

Foto: Arno Stevens

Prijs per persoon

€ 7,50 exclusief entreeticket

Herfstvakantieworkshop: De losse toets van Jacob Jordaens en Frans Hals

Kruip in de huid van de Haarlemse en Antwerpse schilders Frans Hals en Jacob Jordaens! Deze schilders waren in hun eigen tijd al beroemd om hun losse ‘toets’ – de manier waarop ze schilderden – en nu nog steeds. Stap achter de schildersezel, pak een penseel en maak zelf een portret in hun stijl.

In deze workshop leer je meer over de manier waarop Frans Hals en Jacob Jordaens schilderden. Onder begeleiding van een ervaren museumdocent ga je zelf aan de slag met kwast en verf, en maak je een portret. Tijdens dit programma bekijken we natuurlijk ook kort de échte schilderijen – zo zie je de techniek van Frans Hals en Jacob Jordaens ook in het écht!

Tip: Je krijgt van ons een schort, maar trek voor de zekerheid kleren aan waarop een verfspetter mag landen!

In de herfstvakantie kun je meedoen met deze workshop op:

• Woensdag 20 oktober van 11:00 tot 12:30 uur
  • Woensdag 27 oktober van 11:00 tot 12:30 uur

Let op: Dit is een workshop voor kinderen. Het Frans Hals Museum biedt ook programma’s voor volwassenen aan.

Voor deelname aan lezingen, inleidingen en workshops kan er bij personen vanaf 13 jaar een coronacheck plaatsvinden. Dus houd bij aankomst voor de zekerheid je coronatoegangsbewijs bij de hand.

Foto: Arno Stevens

Reserveer tickets voor deze workshop

Ontdek meer activiteit