Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Beeldmacht
Beeldmacht BeeldmachtGina Beavers, Mona Lisa Nail, 2015, acryl op doek, 61 x 45,7 cm, The Hott Collection, New York, foto: Jeff McLane

Locatie

Hal

Curatoren

Melanie Bühler

Partners

Mondriaan Fonds

Fonds 21

Goethe-Institut Nederland

Vereniging Vrienden van het Frans Hals Museum

Tijd

± 75 minuten

Kunst van Kritiek in tijden van TikTok

Ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw, een comeback in de vroege jaren ’90 en nu weer helemaal actueel: institutionele kritiek.

Gina Beavers, Mona Lisa Nail, 2015, acryl op doek, 61 x 45,7 cm, The Hott Collection, New York, foto: Jeff McLane

In drie dynamische tentoonstellingen en onder de titel Kunst van Kritiek presenteert het Frans Hals Museum de stroming waarin kunstenaars de kunstsector en de rol van kunst in de maatschappij onder de loep nemen.

 

De eerste tentoonstelling, Beeldmacht, Kunst van Kritiek in tijden van TikTok, onderzoekt wat de plaats en betekenis is van kunst in een digitale samenleving, die beheerst wordt door beeld. Het resultaat is een actuele, internationale groepstentoonstelling van 20 hedendaagse kunstenaars, te zien van 7 maart tot en met 20 september in locatie Hal.

Kunstenaars

A Maior, Louise Ashcroft, Gina Beavers, Tony Cokes, Tracey Emin, FLAME, Sylvie Fleury, Andrea Fraser, Florence Jung,  Sarah Lucas, Marlon Mullen,  Ima-Abasi Okon, Jaakko Pallasvuo, Heji Shin, Cole Speck, Tenant of Culture, Betty Tompkins, Nora Turato, Christine Wang, Dena Yago.

Luister!

Er is een podcast over de kunstwerken in Beeldmacht.

Meer?

Meer over het drieluik Kunst van Kritiek lees je hier.

Ontdek meer

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3