Repainting artworks

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze site te optimaliseren, gebruiken wij cookies. Hiervoor hebben wij uw toestemming nodig. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

BEELDMACHT
BEELDMACHT BEELDMACHTGina Beavers, Mona Lisa Nail, 2015, acryl op doek, 61 x 45,7 cm, The Hott Collection, New York, foto: Jeff McLane

Locatie

Hal

Curatoren

Melanie Bühler

Duur

± 60 minuten

Kunst van Kritiek in tijden van TikTok

Ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw, een comeback in de vroege jaren ’90 en nu weer helemaal actueel: institutionele kritiek.

Gina Beavers, Mona Lisa Nail, 2015, acryl op doek, 61 x 45,7 cm, The Hott Collection, New York, foto: Jeff McLane

In drie dynamische tentoonstellingen presenteert het Frans Hals Museum de stroming waarin kunstenaars de kunstsector en de rol van kunst in de maatschappij onder de loep nemen.

De eerste tentoonstelling BEELDMACHT onderzoekt wat de plaats en betekenis van kunst in een digitale samenleving die beheerst wordt door beeld.

Het resultaat is een actuele, internationale groepstentoonstelling van 20 hedendaagse kunstenaars, te zien van 7 maart tot en met 24 mei in locatie Hal.

BEELDMACHT toont werk van 20 internationale, hedendaagse kunstenaars die vraagtekens zetten bij de rol van kunst in een samenleving waarin de macht van het beeld bepalend lijkt.

Ontdek meer

Game 3 of 3

Dislike
Frans Hals

Koos Breukel

Jan van Scorel

Guido van der Werve

Maerten van Heemskerck

Drag & drop if you like

or dislike it

Go on! Drag me around!

Are you sure?!

I don't like him either

He doesn't like you I'm afraid

Meet at Frans Hals!

Game 1 of 3

lock
lock

Game 2 of 3